Fagvalg og skjema 2019

Her kan du se blokkskjemaet som danner utgangspunktet for ditt valg av fag neste skoleår. Frist for innsending av fagvalgskjema er fredag 11.01.2019 for vg1 og fredag 18.01.2019 for vg2..

Informasjon til elever på STUSP som skal velge til vg 2 og 3

De fagene som er plassert i samme kolonne (A, B, C eller D) går samtidig i timeplanen. Alle fag med grønn skrift er "realfag", alle fag med svart skrift tilhører programområdet "språk, samfunnsfag og økonomi". Tysk I+II på vg3 er et fellesfag som er obligatorisk dersom du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, og ikke har avlagt eksamen i et annet fremmedspråk.

Fagvalget 2019 følger dette skjemaet:

blokkskjema19_2 - Klikk for stort bilde

Valg til Vg2:

Når du skal velge fag er det viktig at du tenker på to ting parallelt:

• Hva er styrkene mine? Hvilke fag trives jeg med og kan gjøre det bra?
  • Hva trenger jeg? Skal jeg videre med en utdanning som krever spesiell studiekompetanse, og hva må jeg i så fall ha?

For at du skal få et inntrykk av fagenes innhold, kan du se på disse oversiktene:

Når et fag er merket med * i blokkskjema, betyr det at skolen ikke garanterer at faget fortsetter med fordypning skoleåret 20/21.

Lenke til fagvalgskjema for elever som velger til vg2

OBS! Du må være pålogget Office 365 som skolebruker for å få tilgang til skjemaet.

Valg til Vg3:

Du som er spesielt interessert i språk, kan bytte ut en av fordypningene dine med fremmedspråk nivå III fra nettskolen. I nettskolen møter du lærer og medelever gjennom virtuelle klasserom og e-læring. Undervisning i virtuelle klasserom legges til tider utenfor ordinær undervisningstid. Les mer om tilbudene:

Nettskolens tilbud
NB! Det er hun tysk, fransk og spansk på nivå III som tilbys i Østfold.

Må du ha tysk? I så fall velger du Tysk I+II i B-blokka. Velg minst to fordypninger som bygger på fag du har i år (fag over den lilla streken). Hvis du ikke må ha tysk, skal du i tillegg velge et fag til. Dette kan være en fordypning til eller et nytt fag (under den lilla streken)

Lenke til fagvalgskjema for elever som velger til vg3

Informasjon til Science som skal velge til vg3

Den samme blokkstrukturen gjelder for elever på vg3 på Science. I denne tabellen presenteres de fagene dere kan velge mellom:

blokkskjema19_sc2_2 - Klikk for stort bilde

IT2 er lov å ta uten å ha IT1, men faget vil da ikke gjelde som fordypning

For å få tilgang til et aktivt fagvalgskjema må du være pålogget Office 365 som elev.

Skjemaet legges tilgjengelig i starten av januar 2019.

Grete Normann Tofteberg
Nina Elisabeth Nilsen