Lektor2 og samarbeid skole - næringsliv

For å gjøre realfagene virkelighetsnære har vi på Sciencelinja inngått samarbeid med næringslivet gjennom den nasjonale satsningen Lektor II.

på besøk hos nexans og oppdrag er gitt - Klikk for stort bilde

Greåker har mange gode samarbeidspartnere, og vi samarbeider tett med arbeids- og næringsliv nettopp for at læringen din skal være relevant.  Læring skal gi mening, og derfor vektlegger vi at du skal se hva du kan bruke kunnskapen din til, og hva arbeidslivet, enten det er forskningsinstitusjoner eller næringslivsbedrifter, bruker det du lærer på skolen i sitt arbeid hver dag.

I samarbeid med våre bedrifter skal du arbeide med virkelighetsnære oppgaver og du skal arbeide med å finne nye løsninger på problemstillinger. Forskning og forskningsmetode er en viktig del av din opplæring. Det at vi arbeider med problemløsninger og problemstillinger gjør at oppdragene blir mer relevante for deg, samtidig som man lærer forskningsmetode.

Vi tror også at sjansen til å lykkes med innovasjoner øker hvis du lærer deg å bruke utforskende metoder i læring. Læring ved å løse oppdrag på vegne av bedrifter og offentlige instanser, vil gjøre opplæringen realistisk og mer spennende enn tradisjonelle metoder som er mest brukt i skolene. Vi arbeider med felles aktiviteter, camper og faglige utfordringer der du finner løsninger på ulike utfordringer og problemstillinger. Gjennom dette skal du bygge nettverk, samarbeide med andre og lære deg å framsnakke andres egenskaper og kunnskap. Dette er kompetanse som samfunnet har behov for, og som vil gi deg en god start på videre studier og arbeidskarriere.

Vi samarbeider blant annet med:

• Inspiria
  • Nexans