Vellykket kulturutveksling

Forrige uke var våre elever som har fransk I og II vertskap for 13 franske elever fra Lycee Theas. De fikk en smakebit av norsk skole og vennskap ble skapt for livet.
13 elever fra Lycee Theas besøkte Greåker den første uken i april.  - Klikk for stort bilde13 elever fra Lycee Theas besøkte Greåker den første uken i april.

- Elevene bodde hjemme hos sine vertskamerater, og fikk oppleve norsk familieliv, norsk kultur og norsk skole den uken de var her. Til gjengjeld spredte de litt fransk kultur i gangene og kantina, forteller språklærer Christelle Roubelat.

De flotte elevene deltok i flere undervisningsøkter sammen med de norske elevene. I tillegg fikk de blant annet oppdage Gamlebyen, ta seg en tur med fergen til Fredrikstad sentrum, og oppleve middelalderen i Norge på folkemuseet i Oslo.

Norsk kulturarv på Folkemuseet i Oslo. - Klikk for stort bildeNorsk kulturarv på Folkemuseet i Oslo.

Elevene deltok i undervisningen sammen med de norske elevene - Klikk for stort bilde

Lagde film om Glede i læring

Da de ble bedt om å fortelle hva de synes er best på Greåker, trakk de blant annet frem mulighet til å utrykke seg selv gjennom musikk, inspirerende språkundervisning, gode gymtimer hvor det var ordentlig gøy å være med - og ikke minst, gratis frukt.

- De syns at Glede i læring rett og slett er det perfekte motto for skolen og viser det i en kort film de har laget og redigert selv, forteller Christelle, og legger til:

- For en uke det har vært! Flott med kulturutveksling, både for lærere og elever. Det ble nok skapt noen vennskap som skal vare livet ut!

Elevene lagde en film om hva de synes er best med Greåker: