Science med en frisk start!

Første skoleuka er over, og elevjournalist Eirik-Mathias Bjørnø Johnsen gir deg sitt inntrykk av skolestarten.

image - Klikk for stort bilde

Mandag startet skoleåret 2018/2019 og Greåkers elever stilte mannsterke opp i både gymsaler og klasserom for nye, innholdsrike måneder på den flotte skolen vår. På Sciencelinja begynte det samme dag to forventningsfulle grupper med ungdommer som i år skulle utgjøre 1STUE og 1STUF. Naturligvis er det spennende med ny skole, nye klassekamerater og nye fag, eller?

Henriette, Sabrina og Benedicte - Klikk for stort bilde

-En flott start!

-Det har så langt vært veldig bra! Vi har rukket å bli en sammensveiset gjeng med elever i klassen og lærerne her er virker ekstremt dyktige, sier Henriette Wergeland fra 1STUF. Både Sabrina Engebretsen og Benedicte Sundt fra 1STUE er veldig enige i beskrivelsen og nevner også det er godt å være i gang etter en lang sommerferie.

-Klassen er helt klart satt sammen av engasjerte og positive elever som alle er motiverte til å jobbe på skolen, noe som virker svært motiverende, svarer de tre jentene i kor.

3STUE-Science Games - Klikk for stort bilde

Allerede første dag på skolen fikk de en varm velkomst fra to tre andre Science-klassene på trinnene over. De ble møtt med stormende applaus på vei inn i klasserommene, samt filmet og intervjuet av NRK Østfold. Sistnevnte ville nemlig lage en reportasje om at Sciencelinja nå hadde fått to klasser, til fordel for fjorårets bestemmelser om kun én klasse. En underskriftskampanje gjort av Julia Evelin Stensnes Martini førte til at politikerne snudde på helen og dannet to klasser på den stadig mer populære realfagslinja her på Greåker. Enormt bra innsats og initiativ tas godt imot her på Greåker!

ScienceGames

På formiddagen onsdag ble det også gjennomført den årlige tradisjonen med Science Games i atriet midt mellom skolebygningene. Dette er en konkurranse der alle klassene på Sciencelinja konkurrerer i diverse øvelser, planlagt av VG2-elevene, og kjemper om det gjeve Science Games-troféet. Årets konkurranse bestod blant annet av øvelsene ballongsprekking ved hjelp av kroppen, rebusløp og en stor finale med tautrekking. Konkurransen er ofte preget av temperatur, fart og enorme konkurranseinstinkt, men det hele roer seg som oftest under felleslunsjen etter øvelsene der alle får spise sammen og bli bedre kjent med hverandre.

-Utrolig gøy å få være med!

Selma Halstensen fra 1STUF var også en av de aktive deltagerne som fikk kjenne på den trofaste tradisjonen på linja. Det var brede smil å spore blant samtlige av elevene og det virket som om det falt i god jord hos alle sammen.

-Det ble dessverre en sisteplass på oss i år, men vi er fornøyde og satser på å stjele pokalen neste år! Nå er vi vel mest spent på de nye fagene vi skal ha, som Geografi, Teknologi og Forskningslære, og Entreprenørskap, kommer det fra klassevenninnene Hilde-Marie Gransjøen og Oda Johansen.

Alt i alt blide elever å spore etter årets Science Games, men aller lykkeligst var elevene fra 3STUE som tok årets seier foran nesa på arrangørene fra 2STUE. Klassen har gjennom to år kommet på desidert sisteplass, men etter en mesterlig snuoperasjon kan de i år overta Science-pokalen. Vi gratulerer så mye!

Har du tips til nye saker vi burde skrive om på skolens nettside? Huk gjerne tak i en av elevjournalistene i gangene og ta en prat med oss! Vi biter ikke! 😉

Skrevet av

Eirik-Mathias Bjørnø Johnsen, 3STUE