Påbygg med realfag - helvetesåret?

Etter at du har fullført og bestått vg1 og vg2 yrkesfag, kommer det store spørsmålet: Skal du bli lærling eller skal du søke påbygg?

Velger du påbygg kan du søke med realfaglig fordypning hos oss her på Greåker. Vi har spurt noen av elevene som går denne linja hva de tenker!

28124596_10215858724721505_2080486080_o - Klikk for stort bilde Deltagere: Simon Nordensten, Alexander Edvardsen, Christian Østberg, Isadora Reboucas, Patrick Berg Johansen.

Hvorfor valgte du påbygg med realfaglig fordypning?

Jeg valgte påbygg med realfag fordi jeg synes realfag er interessant og har vurdert høyere utdanning der de fagene vi lærer vil komme godt med.

Vil du anbefale å gå påbygg med realfaglig fordypning?

Jeg vil sterkt anbefale folk som er interessert i realfag å velge denne linja, da du både vil få faglig kompetanse og møte andre elever som synes realfag er gøy.

Hvordan er læringsmiljøet på denne linja?

Du merker at lærerne bryr seg om at du skal lykkes både faglig og sosialt. Du merker også at lærerne har høy faglig kompetanse, og dette gjenspeiles i stor grad i undervisningen. Dette gjelder alle fag!

Er det vanskelig å ha realfag?

På påbygg med realfag vil du få fordypning i R1 og Fysikk 1.
Hvordan vi lærer dette på Greåker fungerer slik at vi har periodisering. Dette vil si at istedenfor å ha alle fagene på en gang, vil du første termin ha Naturfag og 2P-Y som bygger videre på kunnskapen fra vg1 Yrkesfag. Dette gir grunnlaget å fortsette videre med R1 og Fysikk 1 i andre termin.

Hva slags muligheter får du av å gå denne linja?

Med tanke på at du får R1 og fysikk 1, vil du få spesiell studiekompetanse som kreves for å komme inn på samtlige ingeniør-studier og IT-studier. Og med litt mer fordypning, kan du søke videre på realfaglige-linjer (Fysikk, biologi, kjemi, geologi osv.)

Påbygg med realfag på Greåker er en fylkeslinje. Det vil si at det er det eneste stedet i fylket hvor dette tilbudet finnes og elever fra hele fylket kan søke her. Denne klassen har 35 uketimer for å få plass til to programfag, R1 og fysikk 1. Elevene i denne klassen blir en sammensveiset gjeng mye fordi de har alle timer sammen. Elevene blir godt kjent og de blir trygge på hverandre. Så selv om det er mye teori og krever jevn jobbing, er dette året langt unna å være et helvetesår!

Teksten er skrevet av elevene i 3PBYB og Simon Nordensten, Alexander Edvardsen, Christian Østberg, Isadora Reboucas, Patrick Berg Johansen.