Nytt frokosttilbud prøves ut

Kantineutvalget har behandlet alle forslagene som kom inn til nytt skolefrokosttilbud og kåret tre vinnere av frokostkonkurransen.

Greåker vgs. har et eget kantineutvalg, bestående av utdanningsleder Ann Kristin Andreassen, elevrepresentant Julia Stensnes-Martini, kantineleder Ronny Bjørge og ansvarlig for helsefremmende skole Jan Åge Kristensen. I vinter hadde de lyst til å finne alternativer for å variere skolefrokosten, men trengte innspill til hva som kunne serveres og hvor mye elevene eventuelt var villige til å betale. De arrangerte derfor en frokostkonkurranse og nå er svarene klare.

- Vi fikk inn 168 svar totalt og mange har virkelig vist stor kunnskap og kreativitet! Greåker er en helsefremmende skole, så det er viktig at frokosten er sunn og næringsrik. Heldigvis mener elevene det samme, sier Julia.

Pris var en annen viktig avklaring som konkurransen skulle gi svar på. 50 % av alle som har svart er villige til å betale opp mot 10 kroner for frokosten som tilbys som et alternativ til havregrynsgrøt og yoghurt.

- Kantineutvalget har gått gjennom alle de innsendte forslagene og vurdert dem opp mot kravene til ernæring, pris og hva som er gjennomførbart for kantinen å servere. Vi hadde flere gode kandidater på blokka, og da flere hadde foreslått lignende retter, trakk vi til slutt ut tre verdige kandidater, forteller Julia.

Vinnerne av konkurransen

Måns Maurland Sjøstrand i 2TRTA – Grovt brød med pålegg

Fredrik Olsen i 3MUSA – Eggeomelett med ulike smaksvarianter

Anniken Løvås Jensen i 1MDDA - Toast

Tilbudet testes ut fra kommende uke

- Frokostforslagene som vant skal frem til sommeren testes ut. Kommende uke blir det servert toast tirsdag og torsdag. Det vil koste 5 kroner. De andre dagene er det grøt, som vanlig, forteller kantineleder Ronny.

Uken etter blir det grovt brød med pålegg på tirsdag og torsdag og så eggeomelett med ulike smaksvarianter.

F.v. Elevrepresentant i kantineutvalget, Julia, sammen med to av vinnerne i forkostkonkurransen, Måns og Anniken. Fredrik var ikke tilstede da bildet ble tatt. - Klikk for stort bildeF.v. Elevrepresentant i kantineutvalget, Julia, sammen med to av vinnerne i forkostkonkurransen, Måns og Anniken. Fredrik var ikke tilstede da bildet ble tatt.