Morsomt og nyttig på MakerSpace

IT-elevene boltret seg i ny teknologi da de besøkte MakerSpace og IT-linja på Høyskolen i Østfold (HiØ).

Besøk på avdeling for informasjonsteknologi 6 - Klikk for stort bildePå MakerSpace fikk elevene boltre seg i ny teknologi, alt fra programmering av roboter til spill i virtual reality, som her.

- Flere av elevene i IT-klassene ønsker å studere mer IT etter videregående og siden Høyskolen i Østfold har en flott avdeling for informasjonsteknologi, tilbrakte vi en full dag hos dem tirsdag 12. mars. Der fikk elevene se noen av studiemulighetene som finnes og ikke minst hva det forskes på og utvikles av ny teknologi innen feltet akkurat nå, forteller lærer Anders Tidemann Norli.

Høyskolens lekerom

MakerSpace er IT-avdelingens lekerom der du kan utfolde deg og prøve ut ny teknologi og ikke minst lage egne prosjekter med alt som er tilgjengelig, fra mikroprosessorer som Arduino og Raspberry Pi til ny teknologi som Oculous Rift og droner.

- Elevene programmerte en microbit, som er en liten datamaskin, slik at de kunne sende morsekoder til hverandre. De fikk også demonstrert hvordan noen av de mest avanserte robotene på høyskolens IT-avdeling fungerer, og noen fikk til og med lov til å programmere dem, sier Tidemann Norli.

I tillegg til koding og programmering ble det også tid til å leke seg med teknologien, blant annet gjennom spill i virtual reality.

Foredrag om IT-sikkerhet

Teknologiens mer alvorlige sider, som datasikkerhet, ble ypperlig formidlet av førstelektor Tom Heine Nätt.  Han snakket om hvordan hackere kan få tilgang til kontoer og informasjon, og hva man kan gjøre for å beskytte seg.