Lesing gir økt læringsglede

Denne og de kommende tre ukene skal alle elever på VG1, påbygg og kombinasjonsklassene få bruke en skoletime daglig til å lese en selvvalgt bok. Litt lesing hver dag gir både bedre leseforståelse, bedre konsentrasjon og et større ordforråd – og sist, men ikke minst, mer glede i læring!

Vibeke, Lene, Randi og Camilla har funnet frem til flere gode bøker for elevene. - Klikk for stort bildeVibeke, Lene, Randi og Camilla har funnet frem til flere gode bøker for elevene.

- Mange av tekstene på videregående kan være vanskelige og tunge, og svake leseferdigheter er mer alvorlig nå enn tidligere. Vi har derfor et ønske om å bedre leseferdighetene blant elevene, forteller Camilla Eliassen.

Hun er utdanningsleder i norsk og for kombinasjonsklassene, og er blant initiativtagerne til lesetiltaket som starter i dag og varer i fire uker.

- Lesetiltaket skal gi elevene mulighet til å lese en hel skoletime hver dag. Også læreren skal lese i denne timen. Elevene står fritt til å velge bøker selv, så lenge de er skjønnlitterære, biografiske eller populærvitenskapelige.

Camilla, norsklærer Lene Dolva Holmen og bibliotekarene Vibeke Stensvik Jensen og Randi Olsen har lest seg gjennom ulike sjangere og laget bokanmeldelser til elevene. Blant bøkene som anbefales er Ronaldo – besatt av å bli best, Jaken på Messi, Tante Ulrikkes vei, Fremmedkrigerne, To søstre og Den underjordiske jernbanen.

Kick-off for lesetiltaket for alle på VG1, påbygg og kombinasjonsklassene - Klikk for stort bildeKick-off for lesetiltaket for alle på VG1, påbygg og kombinasjonsklassene