Jekyll & Hyde

Hvert tredje år setter vi på musikklinja ved Greåker videregående skole opp en musikal på, som er blant årets største prosjekt. Tidligere har vi hatt satt opp:
«Black Bird» (selvdiktet), «Chess» og «Hair». Dette året har vi valgt «Jekyll & Hyde» av komponist Frank Wildhorn. Detter er en av hans mest anerkjente verk. Frank Wildhorn skriver romantisk musikalmusikk  som er svært melodiøst og med innslag av pop i seg.

For oss i komiteen og for ledelsen på musikklinja sto det mellom flere musikaler. Blant de var «Pippin» og «West Side Story». Valget er begrunnet i antall hovedroller, ettersom at flertallet av elevene på linja er sangere. Valget falt også på en musikal hvor så mange så mulig av elevene fikk vise seg.
«Jekyll & Hyde» har aldri tidligere blitt fremført i Norge. Det er derfor Norgespremiere på musikalen her på musikklinja. Det synes vi er veldig stas! Ved å fremføre noe som aldri har blitt fremført i Norge før, vil vi ikke konkurrere med en profesjonell oppsetning, og kan gjøre musikalen på vår måte.
Handlingen i musikalen interessant, spennende og uten om det vanlige. Vanligvis handler musikaler om kjærlighet. mens «Jekyll & Hyde» tar opp temaer som for eksempel: psykisk sykdom og kampen mellom det gode og det onde. Dessuten står musikalen som et eksempel på at det ikke alltid er en lykkelig slutt på enhver historie.
Forestillingen er primært produsert og arrangert av elever, med bistand av lærere i enkelte situasjoner. Hensikten med dette er at elevene skal kunne lære hvordan man produserer en konsert, forestilling eller en annen oppsetning av annet slag. I år har vi med flere lærere i orkesteret for å løfte frem musikken.
Vi på musikklinja velger å fremføre hele musikalen, og ikke bare utdrag av den. Vi er en av de få musikklinjene på videregående skole som gjør dette, ettersom at det er relativt vanskelig å få til. Dette gjør vi fordi det har vært en tradisjon på linja opp igjennom årene. Vi velger derav å kalle det en Norgespremiere, fordi vi har kjøpt rettighetene. Lærer ved musikklinja Hege Christin Holmquist. Har oversatt hele musikalen til norsk. Sangene synges derimot på engelsk.
Som nevnt tidligere. Er vi opptatt av at alle elever skal få vist seg, som er noe av grunnen til at vi har et dobbelt cast. Slik at rollene er delt på to elever, og hver elev for spilt på 2/4 forestillinger. Vil vil sette opp totalt fire forestillinger. To forestillinger er åpen for all publikum, og de to andre er formiddagskonserter viet til skoleelever.
Vi i komiteen diskuterte lenge i høst om vi skulle fremføre musikalen på skolen eller i et annet lokale. Vi valgte skolen av praktiske hensyn. Vi sparer penger på å fremføre på skolen, og de pengen vil gå til andre utgifter som lyd og lys, kostyme og rekvisitter.
Publikum kan vente seg flott musikk og en spennende fortelling!

Jekyll and Hyde3 - Klikk for stort bilde

Forestillingen er tillatt for alle og har premiere 14. februar kl. 19:00 på Greåker videregående skole. Mere informasjon finnes på vårt facebook arrangement eller på ticketco.no.
Billetter kan kjøpes og reserveres på ticketco.no eller kjøpes i billettluken på forestillingsdagen. Man kan også kjøpe billetter gjennom elever på musikklinja. Vi tar kort og vipps. Billettsalget starter mandag 15. januar. Det er kun 320 billetter pr. forestilling, så her gjelder det å være rask!

Håper at så mange så mulig vil komme!

Mattias Bersvendsen
Pr-ansvarlig for musikalkomiteen ved Greåker videregående skole
tlf: 48126737
E-mail: mattiasb@ostfoldfk.no