Gi tid

Et godt skolemiljø er noe elevmentorene våre jobber med hele året, men på verdensdagen for psykisk helse 10. oktober strakk de ut en ekstra hånd.

Klikk for stort bildeNoen av de engasjerte og kloke elevmentorene våre sto på stand i storefri og snakket med elevene om hvor viktig det er å gi tid - både til seg selv og andre.

Årets tema er «Gi tid». Med det menes det at vi skal bruke mer tid på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen, både for vår egen og andres. For ekte oppmerksomhet er den fineste gaven man kan gi og få.

- Hvis du sliter, hvem kunne du snakket med for å gi deg selv tid? Eller hvis venninna di eller kompisen din sliter, hvem ville de snakket med for å forbedre sin psykiske helse? Det handler om å gi tid til deg selv og å være der når andre trenger deg, sier elevmentor Berivan Rostami i 2STUB.

Klikk for stort bildeSmil og si hei til dem rundt deg, også til dem du ikke kjenner, oppfordrer Berivan Rostami.

I storefri hadde hun rigget til en stand i kantina sammen med resten av elevmentorene. Mot en kjærlighet på pinne ba de elevene om å reflektere over spørsmålet og skrive den de ville snakket med på en lapp.

- Det viktigste vi kan gjøre for hverandre er å gi av vår tid. Ikke bare sende snapper eller meldinger, men henge sammen. Da gir du vennene dine muligheten til å åpne seg om hvordan de har det, sier elevmentor Sander Nicolai Andersen i 2STUB.

Klikk for stort bildeF.V. Casper Draget 2STUF, Herman Fernando Hellstrøm 2STUE, Elham Zahraee 2STUD og Sander Nicolai Andersen 2STUB mener det er viktig å henge sammen, ikke bare sende snapper eller meldinger.

Et smil kan gjøre en stor forskjell

-  Bare det å møte blikket til noen og smile er så utrolig viktig! Selv til dem du ikke kjenner. Noen ganger kan det utgjøre en stor forskjell i noens liv, for vi vet jo ikke hvordan andre egentlig har det. Så vær åpen og si hei, oppfordrer Berivan.