Elevenes eget bokbad

I norskundervisningen har 2STUB fordypet seg i universet til Minja og de andre ungdommene i «Kaoshjerte». I går bokbadet de forfatter Lise Forfang Grimnes, noe som ga henne nye perspektiver på boka.

F.v. Helin, Christian, Lise Forfang Grimnes og Jenny. - Klikk for stort bildeF.v. Helin, Christian, Lise Forfang Grimnes og Jenny.

- Det var helt fantastisk å bli bokbadet av elevene! Det å møte noen som har lest bøkene mine etter at jeg har sittet alene og skrevet i 2,5 år, er en ganske spesiell opplevelse. Når de i tillegg har mange tanker rundt karakterene og handlingen i boka, så kan jeg ikke si annet enn at jeg blir kjempeinspirert, sier Lise Forfang Grimnes entusiastisk.

Østfoldungdommens kritikerpris

Elevene som på profesjonelt vis bokbadet Lise, var Helin, Christian og Jenny. Sammen med resten av 2STUB og norsklærer Norunn Ottersen Seip har de lest boka, delvis høyt og delvis på egenhånd. Ideen om bokbad av og for elevene er det Østfoldungdommens kritikerpris som står bak. De har invitert norsklærer og bibliotekarer i videregående skole til bokbadkurs dette skoleåret.

- Hele klassen har vært involverte i bokbadet og vi har samarbeidet om spørsmålene tre av oss stilte i dag, forteller Christian.

- Vi har tenkt litt på hvilke svar vi kunne få, slik at vi kunne stille oppfølgingsspørsmål, bekrefter Jenny.

Alle elevene i 2STUB hadde samarbeidet om å komme opp med gode spørsmål til forfatteren, som lot seg imponere over elevenes dyptgående tolkning av boka. - Klikk for stort bildeAlle elevene i 2STUB hadde samarbeidet om å komme opp med gode spørsmål til forfatteren, som lot seg imponere over elevenes dyptgående tolkning av boka.

Utfordrende spørsmål

De synes ikke det var vanskelig å komme opp med spørsmål og roser forfatteren for hennes åpenhet.

Hvorfor skrev du akkurat denne historien? Hva liker du best ved å være forfatter? Hvor fikk du inspirasjon til karakterene i boka? Hva skjer med Minja, Even og Josef?

- Jeg fikk spørsmålene på forhånd, så jeg satt hjemme og prøvde å tenke på hvordan boka ble slik den ble. Spørsmålene overgikk min egen fantasi, som «Er det riktig å gi fra seg barnet sitt?». Jeg har jo gjort meg egne tanker om det, men jeg satte meg aldri ned for å skrive om det i utgangspunktet, så jeg har egentlig aldri tenkt at boka handler om det før spørsmålet kom opp i bokbadet, sier Lise.

Hun er imponert over hvor grundig til verks elevene har gått.

- Jeg har blitt bokbadet av voksne folk, som på langt nær er så flinke! Elevene har gjort et godt forarbeid, og det har mye å si for opplevelsen. Jeg har hatt en veldig fin dag!

Forfatter Lise Forfang Grimnes ble imponert over spørsmålene elevene kom med, og fikk noen aha-opplevelser i løpet av bokbadet. - Klikk for stort bildeForfatter Lise Forfang Grimnes ble imponert over spørsmålene elevene kom med, og fikk noen aha-opplevelser i løpet av bokbadet.