Elevene som styrer for oss

På slutten av hvert semester blir det arrangert et valg for å bestemme hvem som skal bli Elevrådsleder og OD-Leder for neste skoleår. 8 mai ble neste års ledere valgt.

Tidligere elevrådsleder Sturla Skjulhaug Storemyr, 2STUG kan du fortelle om hvordan tiden som elevrådsleder har vært.

-Det har vært morsomt og interessant å se hvordan avgjørelser blir tatt og hvordan man veileder, men han forteller også om utfordringene ved å være elevrådsleder.

Det har vært slitsomt fordi det stadig vekk er ting som skjer. Jeg må gå ut av timer og det er jo dumt med tanke på hvor mye fag jeg går glipp av.

Storemyr fortsetter med å forklare at balansen mellom skolearbeid og elevrådsarbeid er en vanskelig kabal, det er viktig å prioritere hvilke fag man vil fokusere mest på fordi man går glipp av en del undervisning.

• Det som har vært mest utfordrende har nok vært arbeidet vi ha lagt ned rundt Apertus. Dette blir det ikke noe av før neste år fordi det krever så mye av elevene, og vårt fokus har i år vært på andre saker. Så jeg vil ikke si at vi feilet, men det som har vært krevende var å finne tid hvor alle elevene i styret kan hjelpe til. Vi er en stor skole med mange linjer. Det er flere som er på utplassering flere dager i uka, så det har vært veldig vanskelig.

Neste år skal ikke Storemyr være elevrådsleder. Dette er fordi han vil konsentrere seg mer på selve fagene og fordi han nylig har fått tildelt vervet som fylkesstyremedlem i elevorganisasjonen i Østfold.

Da han ble spurt om et råd han ville gi til den neste elevrådslederen svarte han:

-Ikke bli stressa hvis du ikke får til ting. Det meste ordner seg. Du må ha litt disiplin og du må klare å disiplinere andre. Du må kunne være litt streng selv om det ikke er morsomt å være det. Viktigst av alt, må du være hyggelig og imøtekommende.

8 mai 2018 ble neste års elevrådsleder, Maria da Silva, 2STUE, valgt.  I dette intervjuet forteller hun om hvorfor hun valgte å stille til valg.

Jeg hadde lyst til å ta enda mer ansvar på skolen. Jeg har vært språkambassadør, vært med på integreringsprosjektet og vært del av OD- komiteen. Jeg har også vært med Shem på forskjellige arrangementer og seminarer. Jeg er veldig opptatt av at elevene har noe å si på skolen og at realistiske ønsker faktisk blir gjennomført. Jeg er veldig glad i å samarbeide med andre, delegere oppgaver og ta de mest rettferdige valgene

Maria forteller også at hun prioriterer å få til apertus neste år fordi hun syntes det var utrolig fin og lærerik, virkelig en tankevekker. Hun ønsker også å høre på hva elevene har å si og gjøre det beste ut av det.

Det ble også valgt neste års OD – leder. Dette ble Sten Kristian Høitomt, 1MDDA.

Sten har erfaring innenfor speideren og mener at dette har gitt han kunnskap om hvordan man delegerer oppgaver til personer i som er i samme alder og yngre. Da han ble spurt om hvorfor han stilte svarte han:

• Jeg stilte fordi jeg føler at vi som går på musikklinja er veldig adskilt fra resten av skolen, derfor vil jeg engasjere meg mer i arbeidet som involverer hele skolen.

Målet hans for neste år er å gjennomføre OD – dagen på en så effektiv måte som mulig.

Jobben som elevrådsleder og OD – leder er både krevende og  Disse elevene legger inn mye krefter og tid for fellesskapet. Med på laget har de komiteer, styret og elevrådet.

Skrevet av

Sofie Schi Skjølsvold, 1MDDA