De 4 beste i matematikk går på sciencelinja

Hvert år deltar elever på Greåker i Abel og matematikk-konkurransen. Også i år har scienceelevene gjort det best i Østfold.

27605325_10215747023089034_119705852_o - Klikk for stort bilde

Vi gratulerer Jon Eivind Ytrehorn som eneste Østfolding videre til Landsfinalen i matematikk. Han deltar 3.–7. mars 2018 i Abelfinalen på NTNU, Trondheim.

Sciencelinja og Greåker har også, som eneste skole i fylket, ytterligere 3 elever blant landes beste, og dermed gratulerer vi Jesper Norsted, Amund Eggen Svandal og Eirik Wittersø med gode resultater. Det er naturligvis ekstra viktig at ungdom blir stimulert og trigga til å like matematikk.

Konkurrerer og utfordringer er gøy

Konkurransene er ikke en del av skolehverdagen, men å stimulere skoleelever med interesse for realfag til å fortsette arbeidet med fagene. Dermed er konkurransene et tilbud til de av elevene som ønsker en ekstra utfordring, og går man videre får de mulighet til å representere skolen og landet i større konkurranser.

– Å være med på konkurransen er bare gøy og moro, sier guttene, som synes det er flott å gå på ei linje med andre som liker matematikk og realfag.

27591490_10215747022929030_1703828637_n - Klikk for stort bilde

Hvert år deltar elever på Greåker i Abel og matematikkkonkurransen. Vi bruker å ha mange videre til andre runde, og det pleier vi også å ha til tredje runde. Også i år har Greåker og scienceelevene har gjort det best i Østfold og på landsbasis, forteller Dag Berg Svendsen, fagleder i realfag ved Greåker videregående skole.

Vi på Greåker er særdeles stolte av at Østfold og sciencelinja har 4 så flotte elever på den nasjonale lista. Realfag er viktig for å gjøre Østfold til et mulighetsrikt fylke der verdiskapning og realfag går hånd i hånd, slik det gjør på Sciencelinja.

Sciencelinja

Vil du oppleve noe helt nytt og innovativrikt på veien til spesiell studiekompetanse? Da er Sciencelinja noe for deg!

Vi tilbyr en helt ny og unik og ikke minst innovativ vei til studiekompetanse. Gjennom å kombinere fagområdene innovasjon og realfag vil vi gi deg en unik mulighet til å tilegne seg kunnskaper og erfaringer i nær kontakt med næringslivet rundt oss. Sciencelinja er en fylkeslinje, og du finner den kun på Greåker vgs.

Nina Elisabeth Nilsen