Best i BIOLOGI-OL

I disse OL-tider er det Greåkerelever som gjør det best igjen. Denne gangen er det i biologi-OL vi har fylkets beste elever.

27846458_10215792691310711_1997971130_o - Klikk for stort bilde

De 4 beste i biologi går på sciencelinja

Vi gratulerer Anette Homnæs som eneste Østfolding videre til Landsfinalen i biologi. Hun deltar 19.-23. mars 2018 i landsfinalen og treningsleier på Universitetet i Oslo, UIO.
Sciencelinja og Greåker har også ytterligere 3 elever blant landes beste, og dermed gratulerer vi Esmeralda Perez, Giske Gatter Mikalsen og Maren Sandhaug med gode resultater.

Konkurrerer og utfordringer er gøy

Konkurransen i biologi-OL er ikke en del av skolehverdagen, men den er med på å stimulere elever med interesse for realfag til å fortsette arbeidet med fagene. Dermed er konkurransene et tilbud til de av elevene på vg3 som ønsker en ekstra utfordring, og går man videre får de mulighet til å representere skolen og landet i større konkurranser.

– Å være med på konkurransen er bare gøy og moro, sier jentene, som synes det er flott å gå på ei linje med andre som liker realfag.

Det å konkurrere er også litt jobb. Du må jo forberede deg både på temaer i biologi 1 og 2. Selv om temaene er spennende er det mye å holde rede på.

27849055_10215801101480960_1209420596_n - Klikk for stort bilde Biologi er et populært

Biologi er læren om alt det levende og hvordan ulike levende organismer er avhengig av hverandre. Hvert år er det mange elever som velger dette populære programfaget. I biologifaget har vi på skolen lærere som er ekstra opptatt av å gjøre faget levende. Derfor er det ekstra gøy at våre elever også gjør det godt i biologi-OL.

-Det er litt ekstra motiverende å gjøre mye kreativt i opplæringen når du har en så engasjert og inspirerende elevgruppe som det vi har på skolen, synes lærerne. Det å gjøre noe ekstra for disse elevene er gøy, og vi er stolte av resultatet våre elever har i biologi-OL, sier Bente Marie Jacobsen, Hege Meidell Sande, Agnete Sporild, Sonja Klemsdal og Kristine Berger.

Vi lever i biovitenskapens tidsalder

De siste årene er det gjort en rekke viktige oppdagelser innenfor biovitenskapen. Hele menneskets arvemateriale (DNA) er kartlagt og vi forstår mer av samspillet mellom gener og sykdommer, men langt ifra alt. Nye teknikker innen hjerneforskning og celle- og genteknologi gjør det mulig å utforske nye behandlingsmetoder for alvorlige sykdommer. Andre gjennombrudd viser hvordan biologiske mekanismer kan brukes til å lage nye materialer og legemidler, forbedre matproduksjonen eller fange CO2.

Hvis du lurer på hva vi skal leve av etter oljen, så er biovitenskap ett av svarene. Kanskje er det nettopp dagens unge biologielever som finner opp en ny vaksine mot kreft eller finner et bedre middel mot lakselus? I alle fall er vi særdeles stolte av at Greåker og sciencelinja har 4 så flotte elever på den nasjonale lista. Nå håper vi politikerne synes realfag er viktig for å gjøre Østfold til et mulighetsrikt fylke der verdiskapning og realfag går hånd i hånd, slik det gjør på Sciencelinja.

Nina Elisabeth Nilsen