Elevrådsrepresentanter før trekningen i

Mandag 15. oktober sparket vi i gang uken som har overskriften Globale Greåker, hvor vi knytter vennskap på tvers av klasser, språk, kulturer og nasjoner.

Velkommen til markeringen av Verdensdagen for psykisk helse! 1

«Raushet handler om å gi uten å få noe tilbake, og å gi rom for ulikheter. Så vær rause mot hverandre og mot deg selv!» Det var elevmentorenes budskap da Verdensdagen for psykisk helse ble markert i dag.

Hvor mange ord klarer du oversette til tysk mens du står i planken? 1

I går ble Den europeiske språkdagen markert av Vg1-elevene på musikk, science og studiespesialisering. Gjennom et mangfold av aktiviteter fikk elevene testet språkkunnskapene sine. - Språk læres best gjennom aktiviteter med andre, mener elevene.

Helsesista Tale Maria Krohn Engvik Foto: Marit Fonn

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista på Snap, kommer til Greåker for å snakke med dere!

file2

I 1STUD har det nå gått litt over tre uker siden første gang elevene møttes og de begynner å bli en sammensveiset gjeng, men nå kommer drømmeskolen tilbake og gjennomgår et nytt opplegg rundt kommunikasjon, respekt og felleskap. Shem og hans elevmentorer, Oda Simensen fra 2STUA og Hedda Ramberg fra 2STUC, vil bygge videre på klassemiljøet, men også få elevene til å tenke på hvilke felles verdier alle i klassen setter høyest for å skape en drømmeklasse.

Hilde Henriksen Waage engasjerte med sitt foredrag om Midtøsten-konflikten 1

Midtøsten konflikten har pågått i lang tid, og det virker som den aldri vil ta slutt. Autoritære regimer, små opprørsgrupper, militære stormakter, flykninger og terror - dette er ord vi ofte hører i forbindelse med Midtøsten. Men hvorfor er det sånn? Har det alltid vært tilnærmet krig? Og finnes det noen løsning?

nyvigra

I framtiden skal vi leve av havet, og forskning og kunnskap er viktige for å sikre de globale bærekraftmålene til FN. Biologielevene i 3. klasse har derfor forsket på det biologiske mangfoldet i det lokale havområdet.

Vibeke, Lene, Randi og Camilla har funnet frem til flere gode bøker for elevene

Denne og de kommende tre ukene skal alle elever på VG1, påbygg og kombinasjonsklassene få bruke en skoletime daglig til å lese en selvvalgt bok. Litt lesing hver dag gir både bedre leseforståelse, bedre konsentrasjon og et større ordforråd – og sist, men ikke minst, mer glede i læring!

image

Første skoleuka er over, og elevjournalist Eirik-Mathias Bjørnø Johnsen gir deg sitt inntrykk av skolestarten.

Gode fremtidsutsikter for byggfagselever 1

Første skoledag fikk de 150 elevene på VG1 og VG2 på Bygg og anleggsteknikk gode råd av en som selv nylig var byggfagselev på Greåker. Lars Thoresen er nå dyktig lærling hos Veidekke og mener fremtiden er full av muligheter for dem som står på og får fagbrev.