Tilbyr malerutdanning fra høsten av

TV2-maler Einar Nilsson besøkte Greåker på Vi bygger Norge-messen 14. januar og krysset den gangen fingrene for skoleplassene som nå er opprettet. Norge trenger flere dyktige malere med fagbrev, mener han. - Klikk for stort bildeTV2-maler Einar Nilsson besøkte Greåker på Vi bygger Norge-messen 14. januar og krysset den gangen fingrene for skoleplassene som nå er opprettet. Norge trenger flere dyktige malere med fagbrev, mener han. I august 2019 starter Greåker opp sju helt nye skoleplasser innen maler og overflateteknikkfaget. Søknad sendes via VIGO fra 1. februar.

De siste årene har det ikke vært mulig å ta faget maler og overflateteknikk ved videregående skoler i Østfold. Nå har malerbransjen selv signalisert at de trenger flere malere med fagbrev.

- Å lære opp gode yrkesutøvere innenfor bygg- og anleggsfag er en viktig samfunnsoppgave for Greåker, og vi er derfor glade for å kunne tilby sju skoleplasser fra skoleåret 2019/2020, forteller rektor Kristin Danielsen.

De sju skoleplassene er de eneste i hele Østfold som fører frem til fagbrev innen maler og overflateteknikk.

 

Bransjen garanterer læreplass

Hun forteller at interessen og antall søkere til bygg- og anleggsteknikk har økt de siste årene.

- Det er en gledelig utvikling, og helt i tråd med behovet i arbeidsmarkedet i Østfold. Bransjen er svært positive pådrivere og sier at de garanterer læreplass til de som består Vg2 innen maler og overflateteknikk. Nå håper vi selvfølgelig på mange gode søkere!

 

Slik søker du

For å få plass må du ha fullført Vg1 i bygg- og anleggsteknikk. Tilbudet er søkbart fra 1. februar, og du leverer søknad ved å logge deg på via nettsiden www.vigo.no – Søknad til skole/bedrift.

Dersom du er elev og ønsker å vite mer om tilbudet, kan du ta kontakt med rådgiver på skolen din.

Andre som er nysgjerrige på det nye utdanningstilbudet, kan ta kontakt med utdanningsleder i bygg- og anleggsteknikk på Greåker, Bård Banggren.