Vi ber foresatte registrere sin kontaktinformasjon i VIS

Viken fylkeskommune bruker SMS for å gi elever og foresatte rask informasjon i beredskapssituasjoner. Du som er foresatt må selv registrere ditt mobilnummer i Visma InSchool (VIS).Klikk for stort bilde

Visma InSchool (VIS) er Vikens skoleadministrative system og skal blant annet legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet. Du kan lese mer om hvilke opplysninger du som foresatt får tilgang til i VIS i artikkelen Nå kan foresatte logge seg inn i Visma InSchool.

Greåker videregående skole vil sende ut SMS til elever og foresatte i situasjoner hvor det er behov for å komme raskt ut med viktig informasjon. Det vil stort sett gjelde ved alvorlige hendelser.

Slik registrerer du kontaktinformasjonen din

For å kunne motta SMS fra skolen, må du som foresatt selv gå inn og registrere mobilnummeret ditt. Navn og adresse er allerede hentet fra Folkeregisteret for den eller de som er registrert med foreldreansvaret.

Foresatte har tilgang til elevens opplysninger i VIS i venstremenyen, under elevens kontaktopplysninger. Der kan foresatte registrere og oppdatere sin e-postadresse og mobilnummer.

Samtykke

Ved å registrere ditt mobilnummer i Visma InSchool samtykker du til å motta informasjon på SMS.

Hvis du ikke lenger ønsker å motta informasjon på SMS sletter du mobilnummeret ditt fra Visma InSchool.

Foresatte til elever over 18 år

Ved fylte 18 år kan elevene selv velge om foresatte skal få informasjon. Hvis eleven velger å ikke gi deg tilgang til Visma InSchool, vil du som foresatt ikke lenger få informasjonen om eleven fra skolen.