SOL-aksjonen 2020

Tirsdag 27. oktober er det SOL-aksjon på Greåker videregående skole. Pengene går til Rivers.Global og deres arbeid for å bekjempe plast i havet. To gutter og to jenter på en benk foran et bygg - Klikk for stort bildeSOL-aksjonskomiteen 2020. Bak fra venstre: Shahan fra Vg2 studiespesialisering og Nina fra Vg2 helse- og oppvekstfag. Foran fra venstre: Maria fra Vg1 science og Sander fra Vg3 studiespesialisering. Helene Gerd fra Vg2 bygg- og anleggsteknikk og Alma fra Vg2 barne- og ungdomsarbeider med studiespesialisering var ikke tilstede da bildet ble tatt. Tone Sundnes Reiten

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år og vi nærmer oss en grense for hvor mye plast og annet søppel havet klarer å svelge unna. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss.

En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia, og pengene som samles inn til Rivers.Global skal derfor gå til deres prosjekt i Vietnam.

- Vi er glade for å kunne fortsette samarbeidet med Rivers.Global og håper å få inn mange penger til prosjektet deres. Havet er vår største kilde til rent vann og ren luft. Hvis vi ødelegger havet, ødelegger vi fremtiden vår, sier Sander Nicolai Andersen i aksjonskomiteen.

SOL-aksjonen er elevenes eget solidaritetsprosjekt og er derfor 100 % elevstyrt. I år inviterer de til SOL-aksjonsmarked og SOL-konsert på samme dag, tirsdag 27. oktober.

SOL-marked klokken 14.00-19.00

-I år prøver vi noe nytt på aksjonsdagen. For første gang skal vi arrangere et marked med salg av brukte verktøy, klær, møbler, bøker og lignende. Temaet er attraktivt gjenbruk.  Markedet starter klokken 14.00 i bygghallene her på skolen og vi håper mange foreldre, naboer og venner kommer for å handle, forteller Helene Gerd Larsen i aksjonskomiteen.

Det blir også salg av innpakket mat og drikke, alt på en koronavennlig måte.

- I all planleggingen vi gjør er smittevern sentralt. Vi vasker eller spriter det som skal selges, hallene blir utstyrt med antibac og vi vil sette opp avstandsmerker på gulvene. Salgsplassene i hallene fordeles slik at klasser og utdanningsprogram ikke krysser hverandre. Eneste tillatte betalingsmiddel er VIPPS, forklarer Helene.

Jente foran et oransje tre - Klikk for stort bildeHelene oppfordrer mange til å komme på SOL-aksjonsmarked. Markedet er i bygghallene på Greåker fra klokken 14.00. Tone Sundnes Reiten

SOL-konsert klokken 19.00

Musikklinja arrangerer sin populære SOL-konsert klokken 19.00 i skolens gymsal. De kan by på et variert program med både kor-, orkester-, og bandinnslag, og gleder seg til å vise fram all den flotte musikken de har jobbet med!

Av hensyn til smittevern har musikkelevene to billetter hver til salgs. Kontakt dem dersom du ønsker å komme. Billetten koster 200,-

Har du ikke mulighet til å skaffe deg en billett, frykt ikke! Konserten streames også live på Fredrikstad Blad sin nettside.