Sigurd søkte og fikk 800 000,- til musikklinja

Torsdag 30. april ble en veldig annerledes skoledag for Sigurd Lie Søvold i 2. klasse på musikklinja. Midt i en digital skoletime ble han oppringt av DNB avdeling Sarpsborg.Bilde av en gutt med lyst hår og solbriller - Klikk for stort bildeSigurd Lie Søvold søkte Sparebankstiftelsen om midler til nye musikkinstrumenter på Greåker vgs. Sigurd Lie Sjøvold

De kunne fortelle at han har fått innvilget hele søknaden sin på 793 000 kroner til nye musikkinstrumenter til musikklinja.

- Jeg ble utrolig glad og gledet meg med en gang til å fortelle det til elevene i klassen og lærerne på linja. Pengene vi har fått kan gjøre både øvingene og konsertene våre bedre, og jeg er veldig takknemlig for støtten fra Sparebankstiftelsen, forteller Sigurd.

Grundig søknad

At Sigurd er en engasjert elev med et ønske om å gjøre musikklinja enda bedre, er helt tydelig. Både initiativet og søknaden kommer helt og holdent fra ham selv.

- Vi har et veldig godt miljø og flinke lærere på musikklinja, men både elever og lærere har klaget litt over kvaliteten og tilstanden på instrumentene vi har. Det er mange prosjekter vi har lyst til å gjøre, som ikke er så lette å få til fordi vi mangler godt utstyr. Jeg tenkte at det må det være mulig å gjøre noe med og ble tipset om Sparebankstiftelsen av moren min, forteller Sigurd.

For å finne ut av hva det var behov for intervjuet han elever og lærere på linja. Med utgangspunkt i tilbakemeldinger og sine egne vurderinger av skolens instrumenter, laget han en utstyrsliste og satte opp et detaljert budsjett.

- Jeg endte opp med å søke om 793 000 kroner og fikk innvilget hele beløpet! Vi trenger mye nytt, men vi må også behandle det vi har og det nye vi kjøper inn bedre. Vi må rett og slett lære oss å bruke instrumentene riktig slik at de varer lengre.

Gutt med lyst hår som spille keyboard - Klikk for stort bilde Sigurd Lie Sjøvold

Komité skal stå for innkjøp

Sigurd har fått i oppgave å sette sammen en komité med elever og lærere som skal stå for innkjøp og andre praktiske gjøremål, men noen klare ønsker har han allerede.

- Alle som går på musikklinja har piano som bi-instrument. Mange av dem vi har er gamle og ødelagte, så nye pianoer står høyt oppe på lista. Det er også stor slitasje på mange andre instrumenter, som gitarer og trommesett. Vi trenger instrumenter som legger til rette for gode øvings- og samspillsmuligheter på skolen, forklarer han.

Sigurd og mange andre elever på linja synes det er morsomt å spille i band og rigge til konserter, men har lenge ønsket seg nye forsterkere og høyttalere.

- Når vi har konserter ender vi ofte med å måtte leie masse utstyr, så ved å eie selv kan vi spare utgifter og bruke de pengene vi får inn på billettsalg til noe annet vi trenger. Jeg har veldig lyst til å ruste opp blackbox og bandrommet slik at de blir bedre å bruke.

Målet er at noen nye instrumenter er på plass til skolestart i august 2020.