NM i klima - Vi er med!

Elever og ansatte på Greåker er med i norgesmesterskapet i klima. Konkurransen ble sparket i gang med aktiviteter i kantina 21. januar 2020.Seks ungdommer, fem jenter og en gutt, står foran en vegg med miljøtips - Klikk for stort bilde Tone Sundnes Reiten

Mesterskapet ble kickstartet med musikk, konkurranser, kildesortering og bærekrafttips i kantina. Se bildene og bli inspirert til å redusere fotavtrykket ditt du også!

Bærekraft på timeplanen

I januar står bærekraftig utvikling på timeplanen. Rundt om på skolen foregår det mye læring og ulike aktiviteter, for eksempel måler elevene fotavtrykket sitt, de studerer og diskuterer klimastatistikk, de argumenterer for og mot at klimaendringene er menneskeskapte, finner ut hva som skjer med avfall vi kildesorterer og leser og diskuterer skjønnlitterære tekster som har klima som tema. Vi trenger mer kunnskap, og når vi ser at verden endrer seg, må vi også gjøre det.

Sanker poeng fra 21. januar til 4. februar

For å få drahjelp på veien for å gjøre handlingene våre mer bærekraftige, har Greåker meldt seg på norgesmesterskapet i klima. NM i klima er en konkurranse der 53 videregående skoler i landet deltar. Klimamesterskapet foregår fra 21.januar til 4.februar, og nå er elever og ansatte i full gang med å sanke poeng. Hver dag loggfører de ulike klimapositive aktiviteter, for eksempel at de dusjer kortere en 5 minutter, bruker klær om igjen, slår av unødvendig lys, spiser vegetarmat og bruker bein, sykkel eller kollektivtrafikk til og fra skolen.

Samarbeid nytter

Vi vet at vi alle kan kutte utslipp, hver eneste dag, og vi vet at vi må jobbe sammen for å klare det. Når en person slukker lyset betyr det ikke så mye, men når mange gjør det får det stor effekt! På Greåker jobber vi sammen for å gjøre verden til et godt sted å bo også i framtida.