Halvor og Jørgen i NM-finale

Halvor og Jørgen, begge elever i 3. klasse på sciencelinja, kom gjennom siste nåløye og er blant Norges aller beste videregående elever innen henholdsvis IT og fysikk.To gutter som står foran et bilde av Albert Einstein - Klikk for stort bildeHalvor Linder Henriksen og Jørgen Sandhaug er blant Norges dyktigste videregående elever i IT og fysikk. I slutten av mars skal de i NM-finale på hvert sitt universitet. Tone Sundnes Reiten

Fysikkfinale 27. mars

Jørgen Sandhaug er videre til norsk finale i fysikk, som en av 19 elever i hele Norge. Som en påskjønnelse for å ha kommet så langt, men også en forberedelse til den nasjonale finalen, er han invitert på kurs ved fysisk institutt ved Universitetet i Oslo fra 23. til 27. mars.

Fredag 27. mars blir norsk finale i fysikk arrangert og allerede samme dag blir det klart hvilke fem som får være med i den internasjonale finalen i Litauen 18. til 26. juli 2020.

- Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal forberede meg. Det vil kreve mye innsats for å komme blant topp fem, men jeg gleder meg veldig til selve kurset. Det blir spennende å se hva som skjer der inne. Håper vi får noen foredrag fra noen fysikere og høre litt om studier, forteller Jørgen, som har planer om å studere fysikk og matte ved NTNU i Trondheim etterhvert.

Finale i informatikk-OL 21. mars

Halvor Linder Henriksen har kvalifisert seg til finalen i Norsk Informatikkolympiade 2020, som finner sted på Institutt for Informatikk på Universitetet i Bergen lørdag 21. mars.

- Oppgavene i de innledende rundene lignet ikke på noe vi har hatt på skolen, men jeg har likevel lært det meste som kreves av lærerne. I siste kvalifiseringsrunde var det fem logiske programmeringsoppgaver, og basert på hvor effektivt man klarte å løse dem fikk man poeng på en skala fra 0 til 100, forklarer Halvor.

Han er veldig spent på hva som venter ham i finalen.

- Det er problemløsningsprosessen som er utfordrende, så jeg er veldig usikker på hvordan det går, men det hadde vært gøy å komme videre!

Finalen fungerer som uttak til den Internasjonale informatikkolympiaden som går i Singapore 19. til 26. juli og den Baltisk-Nordiske informatikkolympiaden som er i Latvia 27. april til 2. mai. De seks beste fra Norsk finale blir invitert til Latvia, mens de fire beste reiser til Singapore. Utenom selve konkurransen får han være med på treningsrunder, foredrag og omvisning på universitetet.

Vi ønsker begge lykke til!