Fagvalg og skjema 2020

Her kan du se blokkskjemaet som danner utgangspunktet for ditt valg av fag neste skoleår. Frist for innsending av fagvalgskjema er mandag 10.02. Rådgiver og ass.rektor gir veiledning på teknisk fagvalg i de enkelte klassene.

Tenk nøye gjennom fagvalget ditt. Dersom grupper fylles opp, er det ikke sikkert vi kan hjelpe deg å bytte fag i ettertid.

Informasjon til elever på STUSP som skal velge til vg 2 og 3

De fagene som er plassert i samme kolonne (A, B, C eller D) går samtidig i timeplanen. Alle fag med grønn skrift er "realfag", alle fag med svart skrift tilhører programområdet "språk, samfunnsfag og økonomi". Tysk I+II på vg3 er et fellesfag som er obligatorisk dersom du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, og ikke har avlagt eksamen i et annet fremmedspråk.

Fagvalget 2020 følger dette skjemaet:

Valg til Vg2:

Når du skal velge fag er det viktig at du tenker på to ting parallelt:

• Hva er styrkene mine? Hvilke fag trives jeg med og kan gjøre det bra?
  • Hva trenger jeg? Skal jeg videre med en utdanning som krever spesiell studiekompetanse, og hva må jeg i så fall ha?

For at du skal få et inntrykk av fagenes innhold, kan du se på disse oversiktene:

Når et fag er merket med * i blokkskjema, betyr det at skolen ikke garanterer at faget fortsetter med fordypning skoleåret 21/22.

** Økonomi og ledelse åpnes for både vg2 og vg3, selv om det er et nivå 2 fag. Økonomistyring vil bli tilbudt skoleåret 21/22.

Teknisk fagvalg vil skje i et nytt program, Visma Inschool. Du vil få veiledning i klassen.

Valg til Vg3:

Du som er spesielt interessert i språk, kan bytte ut en av fordypningene dine med fremmedspråk nivå III fra nettskolen. I nettskolen møter du lærer og medelever gjennom virtuelle klasserom og e-læring. Undervisning i virtuelle klasserom legges til tider utenfor ordinær undervisningstid. Les mer om tilbudene:

Nettskolens tilbud
NB! Det er hun tysk, fransk og spansk på nivå III som tilbys gjennom Nettskolen. Påmelding til nivå-III-språk gjennomføres ikke samtidig med resten av fagvalget.

Må du ha tysk? I så fall velger du Tysk I+II i B-blokka. Velg minst to fordypninger som bygger på fag du har i år (fag over den lilla streken). Hvis du ikke må ha tysk, skal du i tillegg velge et fag til. Dette kan være en fordypning til eller et nytt fag (under den lilla streken)

Informasjon til Science

Den samme blokkstrukturen gjelder for elever på på Science. I denne tabellen presenteres de fagene dere kan velge mellom:

IT2 er lov å ta uten å ha IT1, men faget vil da ikke gjelde som fordypning

* OBS! Teknologi og forskningslære 1 kan ikke stå på samme vitnemål som X-varianten av samme fag. Hvis du velger å bruke TOF-1 som programfag, vil derfor karakteren i TOF-X ikke bli brukt.

Grete Normann Tofteberg
Nina Elisabeth Nilsen