Helsefremmende skole

«Glede i god helse» er ikke bare et mål for oss, for gjennom å være en helsefremmende skoler skal din læringssituasjon styrkes. På Greåker er «glede i god helse» et ønske om at du opplever mer mestring ikke bare på skolen, men også i livssituasjonen din.

Klikk for stort bilde

Helsefremmende skole er ett av fylkeskommunens tiltak for å hindre frafall i videregående skole. Det satses på fysisk aktivitet, riktig kosthold og god psykisk helse. En helsefremmende skole ønsker å styrke din læringssituasjon og lærerens forutsetning for å lære bort.

På Greåker vil du kjenne igjen de helsefremmende tiltakene gjennom bl.a:

Skolefrokost

Hver dag får du servert gratis frokost med enten frokostblanding med yogert eller havregrøt. I første friminutt får du alltid frukt.

Kantina

Hver dag tilbyr de mat som følger helsedirektoratets retningslinjer for mat- og måltider i skolen. Her kan du bl.a få kjøpt et varmt måltid hver dag.

I friminuttene er gymsalene åpne og du kan spille basket, fotball, bordtennis eller badminton. I løpet av skoleåret arrangeres det også konkurranser som kanonball-, volleyball-, bordtennisturnering eller dansekonkurranse. Vil du ha litt roligere aktivitet kan du spiller kort, backgammon, sjakk (ute eller inne) eller delta på strikkelunsj. Alt dette foregår i biblioteket.

Fritid på Greåker

På Greåker har alle ansatte og elever mulighet til å gå på trening direkte etter skoletid. Intervalltrening, basketball, spinning, gågruppe, fotball, saltrening, Feldenkreis, treningsveiledning i styrkerom og volleyball er noen av de mange valgmulighetene du finner og kan delta på.

Klikk for stort bilde

Fysisk aktiv læring

På Greåker tilbys en aktiv læring som handler om å integrere fysisk aktivitet i undervisningen. Bruk av fysisk aktiv læring kan optimalisere lærerens undervisning og elevens læringsoppnåelse.

Drømmeskolen

Drømmeskolen er en del av Helsedirektoratets satsning «Psykisk helse i skolen» og er et tiltak for videregående skoler, utviklet av Voksne for Barn. Det er en modell for å jobbe systematisk med det psykososiale miljøet i videregående skoler, ut i fra et helsefremmende perspektiv. Målet er å skape et læringsmiljø hvor elevene opplever trygghet og tilhørighet, får brukt ressursene sine og hvor den psykiske helsen til den enkelte elev fremmes.

Unni Elisabeth Bay Johansen