Leseglede gir læringsglede

De neste fire ukene inviteres alle elevene på Vg1, i kombinasjonsklassene og påbygg med på en reise inn i bøkenes magiske verden. Da skal de nemlig få bruke 45 minutter av hver skoledag til å lese en selvvalgt bok.

Klikk for stort bilde

- Vi ser at høy lesehastighet og god leseforståelse hjelper på resultatene i alle fag, ikke bare i norsk. Gjennom leseprosjektet skal vi gå inn i bøkene på en mer intensiv måte, og trene både konsentrasjonen og lesemuskelen, forteller Janne Johansen.

Hun er fagleder i norsk og en av drivkreftene bak høstens lesegledeprosjekt "Leseglede 2019", som starter mandag 9. september og pågår i fire uker.

Klikk for stort bildeCamilla Eliassen, Lene Dolva Holmen og Janne Johansen presenterte en rekke spennende bøker fra veldig ulike sjangere.

Kick-off med bokpresentasjoner

Sammen med norsklærer Lene Dolva Holmen, avdelingsleder Camilla Eliassen og  bibliotekarene Vibeke Stensvik Jensen og Randi Olsen inviterte hun alle elevene på Vg1, i kombinasjonsklassene og påbygg til kick-off torsdag 5. september. Der ble bøker i ulike sjangre presentert og anbefalt.

Klikk for stort bildeGreåkerlærer Øystein Samson Tjentland debuterte med ungdomsromanen Utegym i minusgrader i vinter. På kick-off'en leste han et utdrag om hovedpersonens første dag på en helt ny skole.

Elevene står fritt til å velge bøker selv, så lenge de er skjønnlitterære, biografiske eller populærvitenskapelige.

- Jeg synes alle skal lese, både fordi det forbedrer norskkunnskapene på skolen, men også fordi du får innsikt i verden rundt deg – uansett om du leser fantasy, krim eller noe helt annet, sier Embla Skjelstad i 3STUB.

Hun har lest Kaoshjertet av Lise Forfang Grimnes og ga sin anmeldelse av boka til elevene.

- Boka er en fin blanding av det mystiske samtidig som man får kunnskap om gamle myter og folketro. Den er enkelt skrevet, så det er lett å sette seg inn i boka.

Klikk for stort bildeEmbla Skjelstad i 3STUB anbefalte Kaoshjerte, og mener det finnes en bok for alle.

Embla har også et godt råd til alle som ikke er så glade i å lese bøker.

- Det finnes en bok for alle, det gjelder bare å finne den sjangeren som er riktig for deg. Prøv ut flere sjangere, for til slutt blir du bitt av basillen.