Greåkerelever med gode resultater i realfags-OL

Hvert år deltar en rekke elever i ulike olympiader innen realfagene. I år har rekordmange Greåkerelever vært med og resultatene er imponerende! Klikk for stort bilde  

Fylkesvinneren i kjemi-OL er fra Greåker

Fylkesvinner for Østfold ble Cathinka Bjørk fra 3STUE. Hun ble dermed vår aller siste vinner for Østfold nå da vi går over i Viken. Sammen med Ola N. Dahl, også fra 3STUE, går de kommende kjemikerne videre til runde 2 i kjemi-OL.

Fylkesvinnerne får som tidligere år en bokpremie av Norsk Kjemisk Selskap.

Poenggrensen for å gå videre til 2. runde ble 60 poeng, og dette gjør at det er 171 elever som går videre. To av disse er med andre ord fra sciencelinja. Det er vi stolte av.

De fire som tilslutt blir valgt ut til å representere Norge vil delta i Nordisk finale i Reykjavik og Internasjonal finale i Istanbul sommeren 2020. Vi ønsker Cathinka og Ola lykke til videre.

Klikk for stort bildeCathinka Bjørk i 3STUE er fylkesvinner i kjemi-OL. Klassekamerat Ola N. Dahl er også videre til runde 2 i kjemi-OL.  

 

Vinnere og videre i biologi-OL

I biologi-OL har vi også gode tradisjoner, og følgende vinnere er videre til runde 2: 

Wilma Kristiansen, 3STUE

Synnøve Slåtten, 3STUE

Klikk for stort bildeWilma Kristiansen og Synnøve Slåtten, begge 3STUE, er videre til runde 2 i biologi-OL.  

Fysikk-OL

I år er det 75 elever, som har 20 poeng eller mer i første runde, og dermed er følgende kvalifisert til andre uttakingsrunde i fysikkolympiaden. Fra Greåker har følgende elever kvalifisert seg videre:

Halvor Linder Henriksen, 3STUE

Henrik Engseth Jensen, 3STUE

Jørgen Sandhaug, 3STUE

Cathinka Bjørk, 3STUE

Klikk for stort bildeHalvor Linder Henriksen, Henrik Engseth Jensen, Jørgen Sandhaug ogCathinka Bjørk, alle 3STUE, er videre til andre runde i fysikkolympiaden. Halvor og Henrik er også videre til 2. runde i IT-OL.      

De 15-20 beste i andre runde vil få tilbud om en ukes kurs ved Fysisk institutt, Universitetet i Oslo, fra 23. - 27. mars 2020. Dette kurset vil bli avsluttet med norsk finale der de fem som skal få være med til den internasjonale finalen, blir valgt ut. Den internasjonale finalen arrangeres i Litauen fra 18.- 26. juli 2020. 

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med neste runde i både i fysikkolympiaden, biologi-OL og kjemi-OL!

 

IT

For førstegang deltok også elever på Greåker i IT-OL og to elever videre til neste runde:

Halvor Linder Henriksen, 3STUE

Henrik Engseth Jensen, 3STUE

 

ABEL og matematikk

I ABEL-konkurransen hadde vi rekordstor deltakelse i første runde, og seks er videre til runde 2.

Vi gratulerer følgende elever med strålende innsats, og ønsker lykke til videre i neste runde:

Halvor Linder Henriksen, 3STUE

Jørgen Sandhaug, 3STUE

Cathinka Bjørk, 3STUE

Henrik Engseth Jensen, 3STUE

Simen Kristiansen Sandhaug, 1STUE

Julie Kallak, 2STUF

Klikk for stort bildeI år var det rekordstor deltakelse i første runde i ABEL-konkurransen og disse seks er videre til runde 2: (F.v.) Cathinka Bjørk (3STUE), Henrik Engseth Jensen (3STUE), Jørgen Sandhaug (3STUE), Simen Kristiansen Sandhaug (1STUE), Halvor Linder Henriksen (3STUE) og Julie Kallak (2STUF).   

 

Går vi til landsresultatene så var det i alt 3220 deltakere med i år.

 

Lykke til

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med neste runde i både i Fysikkolympiaden, ABEL-konkurransen, IT-OL, Biologi-OL og Kjemi-OL!