Greåker debuterte med gründerseminar

29. august er en merkedag. Da ble Greåkers første gründerseminar, Greåker Marketing Summit 1.0,  arrangert med foredragsholdere fra næringslivet. Gode tips til egne start ups og glede i læring ble gitt 120 gründerlystne elever.Klikk for stort bilde120 elever som har markedsføring og entreprenørskap fikk høre engasjerende foredrag fra erfarne folk i næringslivet.

- Har vi det så godt i Norge at vi ikke trenger å vokse? Er det sånn at det er det samme hva du gjør på skolen? For du har jo også en personlig vekst, en privat reise gjennom tre år på Greåker videregående skole, hvor du har muligheten til å vokse. Få selvtillit og bli noe større enn deg selv. Hva tenker du?

Slik innledet avdelingsleder for realfag og science, Nina Elisabeth Nilsen, Greåker Marketing Summit 1.0. I salen satt Vg1- og Vg2- elever som har valgt markedsføring og ledelse som fag, samt Vg1-elever som har entreprenørskap og bedriftsutvikling.

Klikk for stort bildeAvdelingsleder Nina Elisabeth Nilsen oppfordret elevene til å tenke gjennom sine vekstmuligheter.

En kultur for vekst

Tanken bak gründerseminaret er å oppmuntre elevene til å bli en del av den vekstkulturen Norge trenger i fremtiden - med et næringsliv fylt av spennende arbeidsplasser der man gjør noe nytt og innovativt.

- Vi ønsker et næringsliv der de som er ansatt om ti til femten år, og det er dere, er mennesker som er opptatt av å vokse, som har lyst til å prøve noe nytt og som gjør noe med mulighetene sine. Og den indre reisen, den starter her i dag. Vi har samlet sammen en del mennesker som har en kultur for vekst, og som er opptatte av å gjøre en forskjell og skape sin egen arbeidsplass.

Og dermed var tonen satt for å ønske et knippe spennende foredragsholdere fra ulike deler av næringslivet velkommen: Thomas Andresen, gründer og ekspert på start ups, nå sist i e-sportselskapet Riddle Esports, Mette Magnussen, Head of Communication and Visualization for Smart Innovation Norway, Svend Anders Karlsen-Moum, rådgiver i reklamebyrået The Pitch, og Kari Minge, seniorrådgiver i NHO Viken Oslo.

Med utgangspunkt i svært ulike personlige og profesjonelle reiser delte de av sine erfaringer rundt det å starte opp selskaper, markedsføre produkter og tjenester og ikke minst å lede både andre og seg selv i dette arbeidet.

Tørr å satse!

- Det viktigste er å tørre å satse og ikke være redd for å feile. Jeg har startet opp flere selskaper de siste 20 årene og ikke alle har hatt like stor suksess, men jeg har lært av mine feil. Det kreves mye hardt arbeid og det er heller ikke slik at den økonomiske suksessen kommer med en gang, fortalte Thomas Andresen ærlig.

Han er involvert i Riddle Esports, som er størst innen e-sport i Norge i dag og har en ambisjon om å være størst i verden om fem år.

- E-sport er såpass nytt i Norge at vi hadde muligheten til å ta en posisjon som ikke eksisterte i markedet. Er du gründer og får en slik mulighet, må du for all del ta den!, oppfordret han.

Klikk for stort bildeThomas Andresen fra The Riddle Esports engasjerte mange med sin gründerreise.

Identitet og menneskene er viktig

Mette Magnussen, som kom inn i Haldenbaserte Smart Innovation Norge for snart fire år siden, fortalte at det viktigste er å spørre seg selv hvorfor før hva eller hvordan.

- Finn din identitet og vær tro mot den. Lær av andre høytpresterende kulturer og husk at hvis du skal lykkes må du investere i mennesker.

Dette perspektivet ble delt av Svend Anders Karlsen-Moum, som var markedsansvarlig for FFK før han ble rådgiver i reklamebyrået The Pitch.

- Gjør deg unik og bygg merkevaren din gjennom gode historier. Kjenn målgruppen din, lær deg hvordan de tenker og selg opplevelsen produktet eller tjenesten din gir brukeren.

Klikk for stort bildeMette Magnussen fra Smart Innovation Norway sammen med lærerne Camilla Eilertsen og Elisabeth Olseng

Klikk for stort bildeKjenn målgruppen din og vær en god historieforteller var det klare budskapet fra Svend Anders Karlsen-Moum i The Pitch.

Vær nysgjerrig og åpen

Kari Minge har gjennom stillingen som seniorrådgiver i NHO Viken Oslo, coachet ledere i inn- og utland gjennom karrieren.

- Vær åpen og nysgjerrig på de tilbudene som byr seg. Gjør en god jobb der du er, selv om det kun er en jobb ved siden av skolen. Du vet aldri hvem som løfter deg videre eller som gir deg din neste mulighet.

Hun var også opptatt av å lære elevene viktigheten av selvledelse, og ledet hele salen inn i en power pose.

- Det er vitenskapelig bevist at dersom du inntar en power pose frigjøres lykkehormoner og du presterer bedre. Ha selvtillit på at du kan og led dine ansatte gjennom god kommunikasjon.

Klikk for stort bildePower pose øker selvtilliten og prestasjonsevnen fortalte Kari Minge i NHO Viken Oslo. Hele salen testet villig ut.

Har gründerdrømmen klar

Harven Gorges var en av elevene som benyttet muligheten til å få gode råd av foredragsholderne på egne idéer.

- Jeg drømmer om å åpne en gamingkafé i Fredrikstad tilknyttet E-sportkanalen som The Riddle skal starte opp i høst. Det finnes noe slikt i Stavanger og Oslo, men vi har det ikke i Fredrikstad. Der har jeg tenkt å fokusere på miljø. I stedet for å bruke elektrisitet for å gjøre PC’ene kaldere, så skal jeg bruke vann til kjøling, som både er enklere og bedre for miljøet, forteller han engasjert.

Harven sier at seminaret lærte ham at entreprenørskap er en prosess.

- Thomas Andresen viste oss at så lenge du har en drøm, så må du ikke gi opp. Dersom du sikter på stjernene, så kan du også treffe månen.

Klikk for stort bildeHarven Gorges har gründeridéen klar og søkte råd for gjennomføring av Thomas Andresen.

Klikk for stort bildeBidragsyterne bak det vellykkede seminaret. F.v. Thomas Andresen, Camilla Eilertsen, Nina Elisabeth Nilsen, Kari Minge, Geir Normann Andersen, Svend Anders Karlsen-Moum og Elisabeth Olseng.