Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Påbygging til generell studiekompetanse

Bygg deg en framtid basert på økt kunnskap og kompetanse. Hold alle muligheter åpne!

science5.jpg

Har du en drøm om videre studier? Generell studiekompetanse gir mulighet for opptak til de fleste studier ved høgskoler og universiteter.

Etter at du har fullført og bestått vg1 og vg2 yrkesfag, kan du søke påbygging til generell studiekompetanse. Det er også mulighet for å søke om å ta påbygging etter at du har tatt fagbrevet.

Påbygging til generell studiekompetanse er et teoretisk skoleår med store krav til egeninnsats, men belønningen er at du får mulighet til å søke opptak på universitet og høgskoler.

På Greåker vgs kan du velge mellom:

• Påbygging til generell studiekompetanse

• Påbygging til generell studiekompetanse med realfaglig fordypning i R1 og Fy1

Du bør velge påbygging dersom du liker å arbeide med teoretiske fag. Du som velger påbygging bør i utgangspunktet være glad i å regne, skrive, lese, uttrykke deg muntlig og være opptatt av digital kompetanse. Du bør ha evnen til å undre deg over naturen og det vi kaller naturvitenskaplige fenomener og forklaringer. Du bør være opptatt av å lete etter sammenhenger innen samfunnsvitenskaplige områder. Du bør like å kommunisere med andre mennesker, og lære av historien. Du bør like litteraturhistorie og skriftlig kommunikasjon. Du bør like teoretiske fag.

Sist endret 22.04.2013

Lærerplan

Her finner du lærerplan og annen informasjon fra utdanningsdirektoratet