Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Hvem skal framsnakke yrkesfagene

Hvem skal bygge landet i framtiden? Ved Greåker videregående skole ble bredden i yrkesfagene vist fram tirsdag. Ap-leder Jonas Gahr Støre fullroser tiltaket.

-  Vi skal framsnakke yrkesfagene, For å si det veldig enkelt. Noen skal bygge landet. Vi har store oppgaver i Norge framover, hvor byene skal moderniseres. Det skal bygges nytt, bygges på, og bygges om. Til det trenger vi flinke folk. Da må vi oppmuntre og legge til rette for at ungdommer velger yrkesfagene, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre

Han var til stede på Greåker videregående mandag hvor bransjetreffet "Vi bygger Østfold" ble arrangert, og det var stor interesse for den profilerte politikerens budskap.

Hvem skal bygge huset ditt? Reparere det? Drenere? Anlegge parker og hage? Hva gjør du når pipa brenner eller vannet ikke blir varmt lenger? Hvordan skal Østfold får gode solide fagfolk i bygg - og anleggsteknikkbransjen? Hvordan påvirke ungdommene fra fylket vårt til å velge yrkesfag?

Det er spørsmålene fylkets videregående skolene med byggfag stiller i disse dager.
For å få gode svar har de gått sammen om å arrangere bransjetreffet "Vi bygger Østfold!" .

En fersk rapport viser at det i framtiden blir mer behov for arbeidstakere med videregående fagutdanning innen bygg- og håndverksfag, som for eksempel snekkere, rørleggere, anleggsgartnere og tømrere.

På Greåker videregående skole var tirsdag over 240 1.klassinger fra videregående skoler i hele fylket samlet for å få et bredere inntrykk av fagene de kan velge iblant.

Jonas Gahr Støre mener en slik dag representerer et viktig grep i arbeidet med å få flere unge mennesker til å søke seg mot yrkesfagene.
- Det er flott å se at man får en felles informasjonsdag hvor mange fag får vist seg fram. Her møter man bedrifter, lærere, tilretteleggere og læringer.

Beco vil bidra

En av  som i framtiden skal bygge landet er Beco Redzic (16). Han er 1.klasseelev ved Greåker videregående skole. Han har allerede forsøkt seg en del som tømrer, men det er rørleggerfaget han virkelig brenner for. Han mener en dag som setter fokus på bygg- og anleggsfagenes sentrale rolle i framtidens Norge er viktig.

- Det er bra med en slik dag som dette. Den tror jeg hjelper mange til å finne ut hva som er rett vei for dem. Det er uansett viktig å velge det man selv ønsker. Og så vil det alltid være behov for rørleggere, smiler han.
Viktig spissing

Det er første gang samtlige videregående skoler er representert ved bygg-og anleggsdagen på Greåker videregående skole.

Kristin St.Hilaire

- Dette er en viktig dag for fylkeskommunen. Det å spisse dagen, med fokus på kun bygg- og anleggsfag, tror vi er klokt. Det gir dem som er interessert et enda bedre innblikk, sier Kristin St.Hilaire i Opplæringsavdelingen

Publisert: 02.12.2016      Sist endret: 02.12.2016
Kent Wilhelm Eriksen